Motorrijtuigen
 

 

Motorrijtuigenverzekeringen

Als bezitter van een motorrijtuig weet u maar al te goed dat een deuk of een kras al snel gedaan is. De kosten van een reparatie hiervan lopen al snel op. Daarnaast bent u als bezitter van een motorrijtuig wettelijk verplicht u te verzekeren tegen de schade die u met uw motorrijtuig toebrengt aan derden.

 

Dekkingen

Voor de kosten van reparatie van uw eigen motorrijtuig en de aansprakelijkheid aan derden kunt u zich verzekeren op een motorrijtuigenverzekering. De motorrijtuigenverzekeringen bieden hiertoe tal van mogelijkheden. Zo bestaat er een onderscheid in:

 • Wettelijke aansprakelijkheid

  Hieronder valt de verplichte verzekering voor de schade welke met uw motorrijtuig is toegebracht aan een derde.
 • Beperkt casco / mini-casco

  Hieronder valt de schade aan uw eigen motorrijtuig door onder andere brand, storm, ruitbreuk, diefstal. Deze evenementen hebben doorgaans geen invloed op uw bonus/malus en schadevrije jaren. 
 • Volledig casco / aanrijding (all-risk)

  Hieronder valt de schade aan uw eigen motorrijtuig anders dan genoemd onder beperkt casco, zoals aanrijding, vandalisme. Deze evenementen hebben doorgaans wel invloed op uw bonus/malus  en schade vrije jaren (tenzij de schade verhaalbaar is op een derde).


Naast bovengenoemde mogelijkheden bestaan er nog een aantal aanvullende verzekeringen, te weten:

 

 • Ongevallen inzittenden verzekering

  Deze aanvullende verzekering verleent een vergoeding indien het verzekerde motorrijtuig een ongeval overkomt en een inzittende hierdoor blijvend invalide raakt of in het ergste geval komt te overlijden.
 • Schadeverzekering inzittenden

  Deze aanvullende verzekering verleent dezelfde vergoeding als de ongevallen inzittenden verzekering. Daarnaast verleent deze aanvullende verzekering nog een vergoeding voor de materiële zaken van de inzittenden.
 • Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen

  Deze aanvullende verzekering verleent rechtsbijstand in geval er een motorrijtuigenschade verhaalt dient te worden op de tegenpartij. Daarnaast verleent deze aanvullende verzekering ook rechtsbijstand indien u na een motorrijtuigenschade aansprakelijk gesteld wordt door een derde.

 

Informatie

Wilt u meer informatie of een verzekering afsluiten. Neem dan contact met ons op of laat ons contact met u opnemen.  Klik op “Contact” voor de verschillende contactmogelijkheden. 

 

 

  

 

{widget:contactbtn}

 
Contactgegevens
Bezoektijden :
Maandag t/m Vrijdag
8.30 uur tot 17.00 uur
 
E-mail  : info@hbr.nl
Tel  : 023-5221020
Fax  : 023-5277723
 
Korte Kleverlaan 34
2061 EE
Bloemendaal
 
Postbus 54
2060 AB
Bloemendaal
 
Kvk.nr : 34087174
Kifid.nr : 300.003119
AFM.nr : 12005877