Transport goederen
 

 

Transportverzekeringen

 

Voor ondernemers die regelmatig goederen te vervoeren hebben, zoals groothandel, import- en exportbedrijven, is het van eminent belang inzicht te hebben in het transportrisico. De aansprakelijkheid van de vervoerder is meestal beperkt of niet aanwezig. Uitgaan van vervoerderaansprakelijkheid is daarom een riskante optie waarop een ondernemer, die goederen verzendt of ontvangt, niet in alle gevallen zijn risico kan afwentelen. Wil men zekerheid omtrent het financiële risico, dan is het verstandig een goederentransportverzekering af te sluiten.

 

Imaginaire winst

Voor gedeclareerde zendingen geldt niet alleen de schade of het verlies van de betreffende goederen, maar is ook anderszins sprake van derving van inkomsten.  U kunt, naast  de inkoopwaarde van de door u gekochte goederen, imaginaire winst meeverzekeren. Dit is een vast percentage (10% tot 40%) voor kosten die niet op de inkoopfactuur vermeld staan en gemiste winst. Voor door u verkochte goederen geldt de verkoopfactuur, vermeerderd met de niet in de factuur begrepen kosten.

 

Alternatieve dekkingen

- Monstercollecties/demonstratiegoederen in eigen auto’s.

- Tentoonstellingsgoederen op beurzen en tentoonstellingen. Wij kunnen elke beurs los per polis verzekeren. Bedrijven die elk jaar diverse beurzen hebben, kunnen wij verzekeren op basis van een doorlopende beursverzekering.

 

Informatie

Wilt u meer informatie of een verzekering afsluiten. Neem dan contact met ons op of laat ons contact met u opnemen.  Klik op “Contact” voor de verschillende contactmogelijkheden. 

 

  

{widget:contactbtn}

 
Contactgegevens
Bezoektijden :
Maandag t/m Vrijdag
8.30 uur tot 17.00 uur
 
E-mail  : info@hbr.nl
Tel  : 023-5221020
Fax  : 023-5277723
 
Korte Kleverlaan 34
2061 EE
Bloemendaal
 
Postbus 54
2060 AB
Bloemendaal
 
Kvk.nr : 34087174
Kifid.nr : 300.003119
AFM.nr : 12005877