Ziekteverzuim
 

 

Ziekteverzuimverzekeringen

Om een succesvolle onderneming te runnen is een sterk team aan medewerkers onmisbaar. Helaas krijgt vrijwel iedere werkgever met ziekteverzuim te maken. Als werkgever bent u verplicht om gedurende de eerste 104 weken (2 jaar) dat uw werknemer ziek thuis zit ten minste 70% van zijn loon door te betalen. Deze loondoorbetalingsverplichting kunt u afdekken met de ziekteverzuimverzekering. Welke verzekering het best bij u past, hangt af van uw wensen en mogelijkheden.


Conventionele dekking

Na een eigenrisicoperiode ontvangt u een vergoeding voor elke dag dat de werknemer ziek is . Deze vergoeding is gebaseerd op het loon dat voor de zieke werknemer wordt doorbetaald. Men kan kiezen voor een eigenrisicotermijn van minimaal 2 weken. De betaling van de ziektedagen tijdens de gekozen eigenrisicotermijn komt voor rekening van de werkgever. Het eerste jaar kan men ieder gewenst percentage van het salaris verzekeren, vanaf tenminste 70%. Het tweede jaar kan men alleen 70% van het salaris verzekeren. Werkgeverslasten kunt u ook meeverzekeren.


Stop Loss dekking

Hiermee verzekert u alleen extreem ziekteverzuim. Het gemiddeld uitbetaalde ziekengeld komt voor rekening van de werkgever. Dit wordt het eigen behoud genoemd. Als het werkelijk uitbetaalde ziekengeld het eigen behoud overschrijdt, dan wordt het verschil vergoed. Deze verzekering is aantrekkelijk voor grotere bedrijven.


Arbodienstverlening

In de Wet Verbetering Poortwachter staat beschreven welke handelingen de werkgever en werknemer verplicht zijn uit te voeren gedurende de eerste 104 weken van een ziektegeval. De arbodienst begeleidt u daarbij. U kunt kiezen voor een uitgebreid pakket met controles of voor een pakket waarbij u per handeling van de arbodienst een factuur ontvangt.


Informatie

Wilt u meer informatie of een verzekering afsluiten. Neem dan contact met ons op of laat ons contact met u opnemen.  Klik op “Contact” voor de verschillende contactmogelijkheden. 

 

 

{widget:contactbtn}

 
Contactgegevens
Bezoektijden :
Maandag t/m Vrijdag
8.30 uur tot 17.00 uur
 
E-mail  : info@hbr.nl
Tel  : 023-5221020
Fax  : 023-5277723
 
Korte Kleverlaan 34
2061 EE
Bloemendaal
 
Postbus 54
2060 AB
Bloemendaal
 
Kvk.nr : 34087174
Kifid.nr : 300.003119
AFM.nr : 12005877